Followers cik echa

Saturday, August 27, 2011

╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮
╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat Hari Raya
┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳ Aidilfitri ^^
╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲    
╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲ ╲ ╲



╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮
╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat Hari Raya
┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳ Aidilfitri ^^
╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲
╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲ ╲ ╲



╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮
╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat Hari Raya
┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳ Aidilfitri ^^
╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲
╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲ ╲ ╲

syoping sakan:) nak raye


Rase mcm nak tcabot pulak kaki ny da 2 ari saik berjalan aje~
maklum la nak raye kan beli brang itu ini.
n tman si die cik echa ny syoping lagi.
saat blur mase nak plik mak si die ny tudung,
haya~seramm ni..
em.paper pon seronok kuar gan si die tu.
Jda lame kami x hangout .
Jsuku.suke!!

Sunday, August 21, 2011

lepak king:)







Da tgok pic2 d atas td.
tu la lepak king+berbuke bersama+sambot bufday
nak thu bufday sape.?
ha ni org ny
comel kan die
J





Mmg syok lepak king sampai balik
Pkol 1.00 a.m sampai rumah..haha
pnat sgt paper pon .
mantap habis la..

Tuesday, August 16, 2011

tergolek cam nangka:)




Ha u all yg gah bace etry cik echa ni.

dalam idop u all mesty pnah terjatoh kan


X kire la jatoh ape skali pon.


jatoh cinta ke

jatoh tangga ke 
jatoh basikal ke.. 
kan..kan!!yg jatoh cinta tu syok la mesty u all berbunga kan.. tp cam ner pulak jatoh yg myakitkan tu~ choi “Omg”sakit sakit sakitT_T to day cik echa nak say gan u all yang cik echa emmmmmm!!ape emmmm.emmm?? hahahaJ cik echa jtoh at lantai dpn skulah cik echa le~
“alamak studen pra u jtoh cam katak lembik la”
hahaah!!malu kan plus sakit la
Da la lutut ny still bise gik pas axciden gan wani at trek


Net ball “adeh ai” APTBL

MOOD:lebam ni~


Saturday, August 13, 2011

katakan tidak


Wahhhhhh(!)
aq mimpi x best la mlm td
wah sakit aty wooh..
kalo mimpi tu jdi knyataan
OMG aq xnak der~
 S E R I O U S E


Saturday, August 6, 2011

misteri:)

Kaum laki slalu mmprsoalkan kelemahan wanita sbb slalu mgalirkn airmata..Tp, segagah-  gagah perwiranye laki,
 sdarlh bhwe satu ary nnti dyowg gak akan mgalirkn AIRMATA SYAHDU sbb satu perkara kecik iaitu sbb CINTA.
Alangkah misterinye cinta seowg wanita yg dianggap lemah sehingga boleh mgalirkn airmata seowg wira!
Aneh, tp itu lh hakikatnya.
btol kah ini wahai kaum adam...
hahahahah..

Friday, August 5, 2011

insyhaallah..show me the way(!)♥

Knape ek aq slalu susah kan org ke?
skarang ni..da nk exam aq kene sedia dgn ape2 yg akan terjadi
time-time nak stpm ni..aq mesti kuat “echa”
maslh..mcm-mcm x pnah berhenti..!knape ek..(!)
Mesty aq byak salah kan..bab tu allah kasi aq mcm2..dugaan!!
dlm mase terdekat ni aq nak cube cari ...
Jln yg btol utuk..ubh balik..jln yg aq ikot skarang(!)

paper pon”ya allah..aq trima ape jua cabaran yg kau akan berikan..tp..aq harap..kasih dari mu ya allah jaouh kan lah..aq dan kwan-kawan ku dari cabaran yang buat kami lemah n tergangu untuk exam ni..sesungguh..kejayaan itu la kami nak kecapi..stelah mcm2 kata-kata serong yg kami dapat..dlm hidup kami.dan kejayaan ini kami nak kongsikan bersama..org-org yg kami sayang..ibu bapa terutamanya”
 amin_(!)

Thursday, August 4, 2011

ape nak jwab(?)

STATUS(!)
Alamak ramai ny yg bertanye.. sory cik echa x thu la nak ckp ape pon pasal ni.. berdiam itu lebih baik kan.. ok jom berdiam

Monday, August 1, 2011

al-fateha! awq

x sangke mlm td mmpi ader org mningal..
bgun-bgun je btol ader org ningal..
nak thu x sape??
hafiszudin..(!)
mmg sedeh..tersentap..la cik echa pagi ni
mcm x percaye kan..bayak kisah antara die..
biar cik echa je thu.
harap awq tenang kat sana.
Bulan pouse awq pergi..
ingt lagi lagu yg awq tinggal kan,.untuk kita
Time awq nak g blaja.
xper itu 1 kenangan terindah
Ajal awq..ajal kita bila lagi..kan!!
                                             
                                       
                                         
 Al-fateha!

Sunday, July 31, 2011

tolong(!)

Jgn cube mengisi aty saye(!)
Saye x sedia untuk smue ni
Saye anggap awq kawan saye je..awq mmg baik..
tlog jgn hancurkan persahabatan kita
Saye hargai perasaan awq at saye.
maaf awq
Mmg saye n die ader krisis antara kami
Tp plis awq (!)hormat keadaan saya.
Saye bukan patung boleh pindah hak milik dgan mudah
*cik echa sedang kritikal____(!)
Dokter tolong!!

Saturday, July 30, 2011

awq lagi kan:)

Lirik lagu at bawah tu saje post unuk awq
  awq perlukan saye lagi tak(?)
saye perlukan awq...
tp kalo ader yg da isi ruang aty awq tu
saye  xleh wat pape
L
saye x nak org lain skung ni saye nak
awq.awq.awq je ~
sob.sob.sob.
Miss ny gan awq *saiful nizamL


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu


seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu


reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)


agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku


repeat reff


tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu


repeat reff


berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

percaya pada ku:)




Friday, July 29, 2011

23 julai 2011:D tq





 hahah:)
suke sagt-sgt ader kawan-kawan mcm ni:)
tq eh kawan-kawan cik echa yt smue ni untuk cik echa
kek  tu..mama cik echa yg wat.mmber cik echa tempah at mama..wah mama pon wat line clear je time tu:D
tq mama&baba:D
terbaik..
ya allah saye bsyukur d kurniakan org-org skeliling yang sayang kan saya n jage saye slame ni
busday23 julai 2011:) d sambut dgan syukur(!)sekali

selamat tinggal

Ptang ni cik echa teramat sgt tertekan(!)
cik echa  xthu nk say cam ner gan hidup cik echa
bagi yg bace tu ni..etry mesty bosan kan(!)
saiful nizam ...
die sape die dlm life cik echa?
die adlh kekuatan
die adlh everting.
tp sejak kami da jauh ni.kami slalu ader krisis..antara kami(!)
sampai bile smue ni nak berakhir?
sampai cik echa da xder ke?
nape die wat endah x endah gan hubungan kami?
perlu ke cik echa untuk die lagi?
tp i da x daya nak ckp ape-ape..lagi
maaf kan saye byak-byak.
saye mmg x layak tok awq(!)
saye gagal...
 gagal untuk sme ni..


bernafas la sayang.
saye izin kan awq bernafas.
cari la ..ape yg awq nak carik slame ni..





maaf kan saye saiful nizam !!walaupun awq jauh skali pon,.ati ni untuk awq
kalo i da xder lagi pon..ingat knangan kita...
!!!!
Selamat tinggal awq(!)

Thursday, July 28, 2011

dah lame :)

Suke sgt-sgt ni bila da leh post entry at blog:D mantappppppp.
hehhe(!)
Dah berhabok.bersarang.berdebu.blog cik echa J
dah lame x post entry kan.cam-cam da terjadi at bulan 7 ni antaranya
(*) kem jabatan pertahanan awam

(*)kem 1 mlaysia

(*) net ball pra u: kanivel pra u at smkpj team kami hanye mampu dapat no 3 je~

(*)my bufday : 23 julai .hangout cs with tyecik

(*)party: 22 julai 2011.??paty nape pelik eh.aaha dak gc wat paty senyap2 tok cik echa:D

(*) weding:17.7.2011: sape cik echa ke?huhu x la abg cik echa yg no 2  “ader chan nak ader anak sedare ni’’

(*)waterfall: with cousen-couse qu tersayang

Tuesday, June 21, 2011

kisah emak dan anak nya

Tibe-tibe ari ni entah kenape cik echa rajin pulak nak bace etry yang kluar at home cik echa.tertarik pulak nak clik at satu blog ni blog ana lah die satu enty pasal “abg tungu mak at syurga”cik echa tibe-tibe tertarik gan title die.so cik echa bace la.pjagn gak la citer die.cik echa tekun je bace.entah cam mane cik echa bace sampai menitiskan air mata,wah mmg x d nafikan sedeh citer tu.sedeh sgt..cik echa sipsnopsiskan kan entry tu keyh!
 
Citer tu berkisahkan tentang seorang anak yang byak penyakit..die ni seorang kanak-kanak lelaki yang byak menghidapi pelbagai penyakit.antarany komplikasi jantung.sjak die lahir “IJN (institusi jantung negara)adelah rumah ke 2 abg.abg adalah kanak-kanak yang d syangi oleh ibunya
.
ramai yang bertanye knape mak die x menitiskan air mata?nak thu knape?

masa hayat abg die suke tgok lory sampah!pelik kan bunyi ny..?,mase hari jadi abg,mak abg tnye die nak ape??abg ckp die nak kek lory sampah!mak abg n ayah die mmg nak tunaikan permintaan anak ny tu ..tp 1 banda mak abg n ayah die cari tp xder kdai kek yang jual kek lory sampah.
Mak abg akan slalu tnye at abg “abg nak ape ari ni”?sbab mak abg thu .abg dah x lame at dunia ni..lagi.1 hari abg ckp die nak tgok kreta bomba..mak bawak abg pgi ke balai bomba utk tunaikan permintaan anak ny tu..bila sampai je...mak ckp gan pertugas kat citu yg ank ny nak sgt naik kreta bomba..lalu pertugas tu mengaru kapala dan seolah-oalh x benarkan permintaan mak cik tersebut.tetapi..mak abg bisik kat pgawai bomba tu,mak abg crite keadaan abg pada pgawai tu..lalu pgawai tu pon menghidupkan enjin,dan mmbuka pintu..abg diletakkan di termpat duduk pemandu..walaupun hanya 15 minit sahaja..riak wajah abg amat bahagia

Smakin hari abg smakin tenat..mak dan ayh abg terpaksa bawa abg ke “IJN” Untuk rawatan.. aty mak abg smakin sayu..mak abg ckp gan ayah yang abg x akan balik ke rumah dgan bernafas..sayu hati mak abg masa tu..

Masa atas katil tu..nafas abg dah x seperti biasa..mak ckp at abg”abg cume nak sedapkan aty mak kan?x pelah abg mak relakan abg pergi”...abg tgu mak dekat syurga..mak akan ikot abg.”pergi lah abg dengan tenang mak halalkan makan minum abg.air susu yang mak bagi kat abg..
Skarang nak thu ape jwapan mak abg knape..mak x manangis??masa abg meninggal dunia
Pertama> abg mmg ditadrkan untuk manjadi ahli syurga yang akan menbantu mak d sana nanty
Kedua>sepanjang idop abg mak berjaya tunaikan tanggungjawab mak pd abg
Ketiga>mak telah menjalankan tanggunjwb mak pada abg spanjang waktu dalam susah dan senang
Keempat>mak rasa gembira d pilih Allah untuk dapat anak seperti abg


p/s: crita ni mmg cik echa sipsnopsisikan pada u all untuk baca Yelah x thu nape aty cik echa terdetik tok post enty ni..mmb cik echa bce dgan mata haty,dan sedeh sgt..cik echa pon xder adeq kan so..cik echa saja share,,,dan..pada entry pmilik blog sebenar beliau say ini cerita sebenar..nama abg ialah: adeq iqbal fahreen.. (AL-FATEHHA)!

Friday, June 17, 2011

yum..yum sushi:)

Em..yumyum sedap ny kalo time-time cam ni dapat mkn sushi :D
haha sudly tekak cik echa ingin kan sushi..x pe la dah mlm-mlm ni mane nak kuar? cari sushi.
 so saje je la cik echa post bende ni :D ..dlm ramai-ramai kwan g.c cik echa yg gile sushi is..cik ela..kalo kami g jusco ader je..nak d usha sushi tu..tp skung dah jarang kami mkn..em..terlior..tu..lalal sabor je le.. i like sushi..

mr.saiful nizam ckp sushi xsedap..x masak..eeleh die tu x suke ckp la saje ah tu x kasi cik echa mkn..eleh kalo kuar gan die..die wat mke n tawe kn cik echa mkn sushi tu..sgt jaat itu budak...
***************************************


*Sushi is one of the first things that would pop into anyone’s mind when Japan is mentioned. It is, after all, one of the best- and most-presented Japanese dishes with all the different colors and ingredients that go into making it. If you want to try some Western flavor with an Asian twist, here’s how to make some simple California rolls in the nigiri or the handmade oval or sushi bar style.

Tuesday, June 14, 2011

mari kawat kaki

Hui,,mlm ni saje cik echa ni share pasal kawat kaki jpam elit grop cik echa.kami ari ny agak kene tren le gan coperal azahari...wah semasa dy take kite org ny grop..masing-masing da..muke ketat..hui takot la tu...off cos la takot..cos dy tegas..kami fist dah lintang pukang d buat ny stiap step.Ari ni pulak leh dapat 1 sut baju jpam..bersetakan kasot ladam! Ha kasot ladam??ye kasot ladam ni kasot but ..tu,aculy dak2 ni smue axcited kate ny nak pakai kasot..ni...cik echa dah la fist time pakai kasot ni..adoh ai..berat ny berkilo der~ ape pon terpakse la pakai kan lagi pon t ari sukan nnty kene pakai,wah mesty segak bergaya..fiweet..tp kalo kami ny famasi cantik n ikot step yg btol mensty lagi terbaik wook~..rm300 tu dah sah-sah hak jpam..seronok mkn besa..rase cam ape kalo x menang kan yek la..1 minggu berkawat at tgah panas sampai berbelang muke cik echa ni..ape nka jadi kan.paper pon..tahun akhir ni kalo kami ader rezeki kami la juara ny tp kalo x nak wat cam ner berserah saje_insyhaallah_:)
Chayok-chayok jpam elit..
sedia.pantas.intergeriti
J

Friday, June 10, 2011

membusy kan diri:)

Ari ni mcm biase aje dlm life cik echa..
Kawat.kawat.kawat...sampai lebam aje~ yek la nk ikot an smue org x nk berpans berkawat ni. Kan tp kite jadi org x leh la nak selffh sgt..ader sten..sten time je kite kene selffis..kan..ari ni..cuace panas la jugak..biase la dok at Malaysia kan..em..mlm ni patut ny jumpe die tp.die keje pulak..xpe la..nak wat cam ner.kan...!!
air mate..x lekang kalo cik echa ase sedeh n sunyi..ye lah x kan nak bergembira pulak kan..
Em.pasal air mate pagi td..myebabkan cik echa blur dari siang sampai la ni le..mlm..cik echa pon mmg xder mood nak berkate ape-ape yek la mcm lirik lagu senyum..”xperlu kata apa-apa”
Asment cik echa melambak lum buat ..lagi la seni vsual..tu x usik pon..yek la..org xder idea nak wat cam ner..sumber idea...blur aje..mulai ari ni cik echa akan cube belajar ..untuk jgn “terlalu mengharap untuk sesuatu”yek la kalo x dapat or x tertunai kan parah jadi ny,,aty sendiri yang tersentap..huhu..kan..anyway..carefull all about life ni...ye eycha!!
key la bye blog qu..cik echa nak g wat asment...huhu
J membusy an diri untuk melupekan kekosongan dan kesunyian...:)
Yuhu..good luck echa:

Wednesday, June 8, 2011

cemburu?




arghhhhhh..enth la labi

to " saiful nizam"

Em ye this is my mistake.
Agak terkejot balik-balik u nak hot gan i?i dah agak bende ni..i call u?u x angkat..nak g c.c ader ckp?balik keje sejak ni asik lambat aje~~i pon x thu nak ckp ape la......”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!arrrrrrrrrrrrrr..........................................
Mmm..mmg x patut pon i nk post bende mcm tu,but..i  tulis ape yang rase rely mmg i jelos ..sgt sgt..tp i thu x sepatut ny ingat kenangan lame .mcm u ckp at fb u (b'pijak biar ader tanah..bkn atas angin lowhh..).i ingat tp i x cari pon die... ye after this i akan haty-haty ape yang i tulis..aculy mmg time i tulis tu,mmg gah masok air,,come on la kalo i ader  beribu org lelaki at keliling pinggang i x ase jelos gan ape yg i nampak le..tp ni i ade u sorg aje~ ..u thu i selalu tunggu u balik..tgu u text..all about u..nape ek skung i mmg mcm lebih yg over with u..mne nak g pon mesty nak kasi  thu at u..tp u??kadang-kadang leh senyap n lupe nak kasi thu..ape maksod ny ???kenape i boleh??kalo nk ikot an u..nak g toilet at umah tu pon i nak kasi thu..!
Relly i sebenar ny rase jouh gan u..mase gan u smakin hari semakin pendek..rase sedeh sgt u.i x berani nak bahas kan bende ni lebih-lebih.!!
Bende ni je leh i luah kan u..

“dia mungkin keras bile bersuara..
                       Tp die jujur ape ader ny....???????????????????????????????!!
Sape lagi kenal die___________________________________________________________!




apekah?

Jelos nyL
Em..nape ek cik echa jelos?
Enth la ek,sejak-sejak ni mcm jelos pulak..tgok boy yang romantik-romantik at girl ye.huhu..kadang-kadang cik echa ni tpengaruh tb je lebih..
Kadang-kadang cik echa tringat at c die la..?sape huhu..tp skung die dah milik org laen..cik echa pon dah take by:___org lain..bukan ape cik echa tringat at die..tringat time at skulah je la..yelah saye ni bekas dah dok hostel..die pon same..peantaraan kami kadang-kadang public aje~HUH ..tibe..terperasan teddy bear putih n kotak coklet yg di balut dengan kertas warna-warni tu..wah sweet ny time die pujuk..tp ___ smue bnde tu x leh nak ulang lagi..yang lepas biar la die g..time gan ye..wooh mls nak citer...
 Ini story laen pulak..!!
Sape ckp boy cik echa skung x romantik?hah die romantik gak la..
penah satu ketika dulu die pujuk cik echa kasi cup kek elmo..haha comel an..

Tp_____-cik echa agak sunyi n kosong la.skung cos die suda busy keje..aje.cik echa skung asik tertunggu die aje~ Fuh.. kadang-kadang penat la jadi org yg menunggu kan..
Die keje la skung ni..jarang dah jumpe die..bebual gan ye..jalan-jalan gan ye..n mcm-mcm lagi laL sob..sob..sob sedeh le!! Kami dah  xder  time tok romantik lagi..yoooh..miss ny..saat-saat manis bersameL.. kadang-kadang pikir an nie jahat le..nak pikir negetif aje..

Note to saiful nizam
mane saye pergi pon awq.
Saye tetap awq punye..
Dan mane saje awak pergi
Awq tetap saye punye..

Monday, June 6, 2011

coretan dak demam kali ini

Wah.blog cik echa berwajah baru lagiJ seronok..rase ny
Cik echa dah lame x uplod bnde ni..mlm ni baru mengatal cik echa nak uplod le.
Cik echa demam la skung ni,selseme+batuk=suare cam katak:P
Hahah..skung ni gah schol holiday 2 week..le,1 week.. cik echa g follow..rombongan cik kiah a.k.a funsyon out door drawing upsi>kl>jb, 2 day aje seronok sea,,ton..ton..ton !!naik train kot..time at upsi tu cik echa ase mcm studen sana la..wah mmg “u “ target cik echa tu..”universiti pendidikan sultan ideris” tg mlimJ Ya allah hope ader rezeki masok at situ.niat aty nak jadi warge pendidik cam cikgu doi.. _amin_
Ni week yg ke 2.demam melande diri cik echa adoi ai.dah nasib kan dah le ader latihan kawat ari sukan.....ri tu g clinik tp lum dmam gik.g clinik just kene elegic je..ni kene dmam pulak.bak kata arm“kongker dmam je”haha..die tu da thu da..cik echa slalu je sakit.maklum ah dari form 3 cik echa..ehem,,ehem gan die..tp kami putus di tengah jalan!
Bayak bende cik echa nak ce citer..ni tp..skit-sikit je la ea.hehe..”kepoh tol”
Cik echa da thu da sape empunye diri “baby bella” tu akhirny.die tu org yg jelos gan cikap boy die sendiri..boy die tu a.k.a ex cik echa la..cik echa gan boy ye tu kami x der aper..pon..ader ke c baby bella opps..bukan name sebenar tu...menyamar ckp die tu girl boy echa skung..nak thu nape ye wat cam tu? cos nak hancu kan hubungan cik echa n tyecik..em..em..em.ape ny org th..la die tu,bak kate cik ayu”suare x mencerminkan atitud”..but tq  Allah J.. kerana bende ni wat cik echa penyajaran

.
di Awal pagi:)


gleri ptronas suria klcc:)


                                          hem..ehem..berhajat untk sambong belajar di sini-amin-

Thursday, May 5, 2011

percaye..

Menepis ego yg tinggi ny mengalahkan klccJ
Em ego mmg ader pade smue org.kan tp tahap ego smue ny berbeza..ada gak yang pandai untuk kurangkan ego..ada yang kalah dan dibuai ego..
Citer pasal ego..ni bukan ego..moto tu eh..ahah..
Cik echa ni mmg ego..post pasal ego ni bukan ape..lah..nak share gan u all..pasal ape yg cik echa lalui..
Cik echa ni bergaduh gan ci die..ci die ni mmg suber cik echa untuk belajar.n tabah untuk lalui khidupan ni..kalo suber kekuatan tu ilag,.mmg huru hara la..emosi ni..hal ny pasal ego la yang membuatkan cik echa..hanyut..dengan kata haty..yup la..marah je thu,,x nak dgar ckp org..
Ini mmbuAT kan cik echa tu x redy nak stady..kebetulan pulak sok ny paper sj 1.time cik echa gah bermasalah tu..tuhan je yang thu btape kusut ny pale time tu.
Mmg kusut,,la mcm benang yang berselirat..hal ny 1 je,,ego n ptingkan diri sendiri.
Then apa yang cik echa buat untuk kurangkan ny??ialah..berdoa..tenangkan aty..dgar pndapat kawan.kawan ,,thing positif..then.bile aty dah tenang tu,,cik echa g mintak maaf gan org yg cik echa bermasalah..n ckp elok.elok..!!
Tuhan berikan ketenagan at dalam aty.fikiran untuk belajar ,ingat,dan..sabar!!then mlm ny cik echa blajar cover benda yang x stady..tu gan tenang n cukup mase..
Amin..mmg rase lapang sgt.sampai jawab exam..
I am servant of Allah, the wicked and the mistakes all the time .. but I still give thanks .. ALLAH.. I cashed out his servants demand and show me the wayJ
Tq allah.

Friday, April 29, 2011

babi bella or baby bella..ops musykil:P

comment ni kat wall mar

yg ni pulak at link ela.


u all dah tgok 2..2 page fb yg cik echa snep dari fb.?cik cha pon x thu ape lah sgt motif c empunye fb bername"baby bella" ni..haha dari name n peg yg xder pic sebenar cik cha da agak ini mesty wat fb saje2..jum,,wat acount just keji..n kutuk org je...mcm2 kot di tu kutu cik cha..nk ketawe gak time bace..kawan2 cik cha say..x payah layan..manakala huby cik cha kate..alah mulut org..ape2 pon leh say...g pun tu just fb je.. !!smue...ny akan lenyap..!!!tp relly sentap..la pape pon..cill bebeh:)

Friday, April 22, 2011

tq

Kau sakitkan aty aq lagi.?kenape?
Mayak kali da kaw ckp sory..
..ikot fakta an..kalo seseorang yg suke ckp sory nescaye die akan mengulangi lagi kesalahan die..
Ko promis je gan aq..mayak kali..ok aq time tp ko selalu an x trime kasih or x gune an sebaik-baik ny stip detik peluang yang aq kasi at ko..tu..aq manusia bukan robot..jgn menyesal 1 hari aq berubah n xder perkataan “perluang”yang aq akan kasi at kau.
Tq so much la..ko wat aq cam ni..ye mmg skung ko berjaye wat aq,,tp 1 hari nanty adakah ko akan berjaye jugak..tepok dada tnye selera la..

Wednesday, April 6, 2011

Hui~~
Selesai suda muet test for speaking.
Adeh ai pagi td bukan main lagi jantung cik echa ni.
Bile jam tunjuk pukol 10.wah nampak ny..dah x senang duduk
Org putih say”nevors aterny”
Haha..10.15 we grop muet for 6ask.ontheway go to “qurantin room”
Haha..seram deh..
At citu dah mcm-mcm rase.nk terkucil pon ader..la.but anis a.k.a(candidit D )say
Relax..if korang takot aq pon takot..huhu
>>(loncing berbunyi)
Hui..grop cik echa pulak..our turn.
cik echa >candidit c
Cik aniz>candidit d
Cik ria>candidit b
Cik embon>candidit a.
Wah dub.dub.dub(bunyi jantung kot tu)hahah
Have task A and B
SO fistly kene jwb task A( personal ) then B(grop  discussions)
Hui soalan die..adeh mencabah aterny.relax-relax cik echa can do it.
Taks A: candidit c- personal health managment
Ni lah point yg cik echa kene huraikan..cik echa balun sampai dapat say..hahah
Task B:berbincang sampai dapat conclusion!!!
Gementar masih ade..cik echa nk wat yg terbaik.coz xmoh amik smula..paper tu.


Saturday, April 2, 2011

bergitulah cinta

Wee~~ 2 april 2011
Itu itu la hari aq gan die mcm gah blakon 1 filem box opiss..
Haha...x kale sedang asik meleyari pes book,,huuhu..terkeluar pulak chat” teambox”
Hu menyirap cik echa di buat ny~
Em..ape lah call ah ci die..bukan main gik cik echa ny mengarok..
Then..die say”baby jum kuar mkn..i nk ajak u mkn ni”
Hurm,,grm ny ader org gah mrh nak ajak kuar hui sabo yo lah labu..
>>> after 30 minit..
Datang la c die depan umah gan helmet merah moto merah..
Em..kaki cik echa dah ah sakit..akibat terjatoh main net ball..sabo yo l;ah naik moto.
>>> after 15 minit..
Sampai ny di mcdonal
Si dia: u.nk mkn sini ke bungkus.
Cik echa: (isyarat bahu) em..tande x thu..
Si dia:oder..happy meal
Cik echa:woo tekak org tue,tp oder happy meal(adeh dlm aty gram ny)
>>>10 minit..
Em..g dpn umah die..die ajak masok mkn,,gan adeq ye skali,,adeh x nak kite,,
Em..die angin kateny..hempas2..sweater n beg domo die tu.hui fst time kot..die cam tu(takot pon ader,gram pon ader)
Ape gik..die bebil2 cik echa pon bla ah dari situ jln kaki ..hui x padan kaki sakit..x thu tu umah jouh...ader ah 1km,,jouh ny dari umah c die.
Adeh die tarik tgan cik echa..”adoh sakit la..” tp die still pulas..x kasi lari..em..
Sbnarny tgn ny dah agak luke..tp stlah kene tarik aw..”mkn tersiat kulit ni
>>>>15.minit kot babak ni..
Die bawak cik echa g dpn umah die amek losyen..sapu tgan ni(wooh baik ny)
Cik echa aty lum reda..air mate laju mcm air paip..
Sedeh kot...
Die..sapu,,aw”sakit la “
Mmg perit n pedeh...
Slow..talk punye slow talk
Perang kami berdamai smula..
Perang ini myk berpunce dari laman sosial”face book”

Ingat awq: dont do..agin.i luv u syg.saiful nizamJ


Wednesday, March 30, 2011

>>>

Ape yang aq ckp seolah mcm x diterima. .
ape yang aq suruh seolah  x didengari..
Ape yang aq harap seolah x tercapai..
Ape lagi yang harus aq buat sekarang..
Adakah menyepi atau.berundur?
Aq x diperlukan lagi?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Bulan ni smue post aq sedeh-sedeh je..nape ??knape??
Ya Allah.ini kah kesedihan yang aq time ini dari pade kasalahan-kesalahan aq..??
Jika ia..aq redho.


Monday, March 28, 2011

Haha hari ny mcm-mcm terjadi le.
Mmg seronok g skulah.tp x seronok kalo kene marah.
Ari ny cam biase la traning net ball bersame teman-teman qu.
Em..sedang asik blari ke sana ke cini fuh aq dapat bola tu.
But suddly aq ase diri qu bagai gi langga oleh trela 8 tan
Em..sakit ny tubuh ku yg agak kecik ny di herit 8 meter..ahaha just joke..
Agak jauh gak lah aq terheret,,sakit seyh..tulang pipi aq..n lutut aq lebab kot.
Em..nape ah dia x mintaak maaf at aq erk..huhu..
Tq at aniz cos angakt aq after jatoh..fuh~~berbintang kot..pale
>>>>> 
Balik2 je dari kolah ..jam dah pkol 5 ptg.mayak ny mes8..wah mcm aq ny p.m pulak ramai
Yg mencari..
Dia??nape gan dia??em..biase la..1 pass 1 come..hurm..saba je la labu
“mmg x like ader girl yg sebok2 call ..mcm agak je girl tu ajak die jumpe”shhhit..(WTF) la ko.
Suke kacau boy aq.x thu ape masalh at pale ko tu..
N aq x suke kalo aq hot..org nak betah balik”hui ape pon x bleh la”
>>>>>>>>>> 
Em..ape lah pose at fb die say..die like blog ny..em thu ah mayak citer pasal..dy kot!!bweek